· Atti

Röster om YTTRANDEFRIHET

Vart är Europa på väg? Röster om yttrandefrihet. Välkomna fredag den 1 april till Världsbiblioteket i Solidaritetshuset från kl 15, då det finns fika. Programmet börjar kl. 16.00 och pågår till cirka 19.45. Därefter mingel. Mestadels på engelska. Föranmälan
Arrangör: Internationell Arena

16.00. När yttrandefriheten avskaffas demokratin Om utvecklingen i Polen, Ungern och Turkiet. Journalisten och debattören Kurdo Baksi leder ett samtal mellan journalisten Joakim Medin och den kurdiska journalisten och människorättsaktivisten Nurcan Baysal.
17.10 -18.10 Fallet Assange Den undersökande journalistikens död. Medverkan bland andra för detta kulturredaktören på Dagens Nyheter Arne Ruth. Journalisten Erik Vold som skrivit om fallet i norska medier kommer att finnas med på länk från Norge.
18.10-18.30 paus 18.30-19.00 När kulturarbetarna tystnar Stefan Ingvarsson, analytiker vid Centrum för Östeuropastudier och före detta kulturråd i Moskva kommenterar den aktuella situationen för kulturarbetarna i Ryssland i samtal med Ann Mari Engel, i International Theatre Institute och ordförande för vänföreningen the Freedom Theatre i Palestina.
19.10 -19.40 Reportrar utan gränser om Yttrande- och pressfrihet i Europa idag.