3 maj

Just nu finns lediga skrivbordsplatser att hyra i husets nya Coworking space: Södergaveln.

3 maj

Se filmen på Play! Hur påverkar migrationsdebatten samhällsklimatet i stort?

3 maj

Vad händer med kvinnors grundläggande mänskliga rättigheter när rätten till fri abort ifrågasätts i land efter land? Och hur ser läget i världen egentligen ut idag?

26 april

Samtal i Världsbiblioteket kl 19-21 om Medborgarkommissionens arbete och och slutsatser när det gäller bl a sjukvård, klimatfrågor, situationen för asylsökande och papperslösa med Eva Nikell och Maria Sundvall.

19 april

Hur påverkar migrationsdebatten samhällsklimatet i stort? Anna-Klara Bratt, chefredaktör för FemPers Nyheter samtalar med Ali Esbati, riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson för Vänsterpartiet om rasismen i det offentliga samtalet, högerpopulism och islamofobi.

7 april

om slaveri, rekonstruktion och återförslavning.

30 mars

Känner du till ”rekonstruktionen” i USA efter inbördeskriget? Vet du att det fanns en kort period när frigivna slavar hade möjligheter att skapa sin egen framtid, läsa på universitet, engagera sig i politiken mm.

29 mars

Vart är Europa på väg? Röster om yttrandefrihet. Välkomna fredag den 1 april till Världsbiblioteket i Solidaritetshuset från kl 15, då det finns fika. Programmet börjar kl. 16.00 och pågår till cirka 19.45. Därefter mingel. Mestadels på engelska.

Sidor