· viktor.eckert

8/3 - 8 mars med Kvinnor för Fred: filmvisning

Välkommen på 8 mars-evenemang tillsammans med Kvinnor för Fred.

Visning av filmen ”Ruth – en blomma från Norrbotten”.
Drakensalen i Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40 kl 17.00. Fika serveras från kl 16.30                                                                                      

Dokumentärfilmaren och Frilansfotografen  Yasseman ”Yasmine” Tourang visar sin helt nya film om vännen och Uppsalaprofilen Ruth Bohman, legend inom svenska kvinnorörelsen. I filmen berättar Ruth Bohman med sorg och glädje om kända och okända delar av sitt liv. Yasseman ” Yasmine” Tourang är dokumentärfilmare och frilansfotograf. Hon läste drama, konst och litteratur i Aix -en Provence i södra Frankrike, har en doktorsgrad i drama och har arbetat som universitetslärare, forskare och filmare i Frankrike, Iran och Sverige. Ruth- en blomma från Norrbotten, är hennes sjunde dokumentärfilm.

Ruth Bohman var författare, översättare och aktiv i kvinnorörelsen genom ordförandeskap i Svenska kvinnors vänsterförbund. Hon var aktiv i Kvinnor för fred, som hon var med att starta i Uppsala samt Grupp 8.

Arr: Kvinnor för Fred