· viktor.eckert

12/5 - Nu tystnar vi! Avskedsmingel.

Välkomna på ett samtal om det svenska civilsamhällets krympande demokratiska utrymme!

Inom ramen för den så kallade infokom-strategin har civilsamhälles organisationer kunnat söka pengar från Sida för att kunna sprida information om utvecklingsfrågor i Sverige. Syftet har varit att informera om svenskt utvecklingssamarbete i världen, främja en öppen debatt i samhället och stärka engagemanget för en rättvis och hållbar global utveckling.
 
Latinamerikagrupperna och Svalorna Latinamerika är två av få organisationer som har Latinamerika i fokus, en region med omfattande politiskt och demokratiskt underskott. För våra respektive organisationer har informationsstödet varit avgörande för att vi ska kunna ge en röst åt några av världens mest utsatt grupper.
 
Vårt arbete har försett den svenska allmänheten, svenska journalister och politiker med ovärderlig kunskap om människors levnadsvillkor och fakta om människorättsbrott som annars aldrig hade lyfts i Sverige. Tidöpartiernas 98 procentiga slakt av informationsstödet riskerar nu att tysta detta viktiga arbete.
 
I samband med att vi, liksom många andra kommunikatörer, till följd av nedskärningarna blivit uppsagda vill vi passa på att uppmärksamma det svenska civilsamhällets krympande demokratiska utrymme.
Välkommen att samtala med Maja Magnusson (kommunikatör på Svalorna Latinamerika) och Sori (kommunikatör på Latinamerikagrupperna) om hur vi gör för att fortsätta att hålla civilsamhällets röst vid liv. Vi bjuder på pizza, fördrink, trevligt sällskap och schysst musik.
 
Alla som liksom vi blivit arbetslösa till följd av nedskärningarna av info-bidraget är hedergäster!
 
Vi kommer att hålla till på plan 4.
 
Program:
* Öppningstal av Maja Magnusson, Svalorna Latinamerika.
* Latinamerikagruppernas praktikanter Veronica Widén och Laureano Arroyo Boström berättar om biståndets betydelse utifrån sina erfarenheter från sin praktik i Ecuador.
* Öppen scen för andra organisationer.
* Mingel, kramar och sång hela natten lång – Vi låter oss aldrig tystas!
ev. tillägg kan tillkomma.
 
Anmälan görs i facebookevenemanget. (Vi måste veta hur mkt pizza som behövs.)
Där kan du även hitta eventuell uppdaterad information om eventet.