· viktor.eckert

8/8 - Fredsloppet Stockholm 2023 - ett samtal om idrott och politik

Inför årets Fredslopp så bjuder vi in till ett samtal om idrott och politik på Solidaritetshuset i Stockholm den 8 augusti kl.19:00 (fika från kl. 18:30).

I ruinerna av den gamla, och sprickorna i den nya världsordningen finns fröet till något annat. Vi vill genom det här samtalet inspireras av alla de progressiva initiativ som finns och att vi kan lära oss av varandra av hur vi kan flytta fram arbetarklassens position inom idrotten.
Vad kan idrotten och föreningslivet spela för roll i förorten, idag när politikerna i stort sett övergett förorts ungdomarna? Hur kan vi behålla det progressiva i idrott och samtidigt motverka kommersialismen? Vilka hot står föreningslivet inför med en högerregering som stoltserar med högerpopulism och auktoritära drag? Vilka lärdomar kan vi ta av historien? Hur kan vi stärka internationalismen genom idrott och sport?
 
Medverkande under panelsamtalet:
Gabriel Kuhn – Författare och skribent
Bengt Frejd – Proletären FF (PFF)
Showan Shattak – Aktivist och grundare av fotbollssupportrar mot homofobi
Collective Efforts – En socialistisk kampsportsförening från Malmö
(Flera medverkande kan tillkomma.)
 
19:00 – Introduktion om Fredsloppet och korta anföranden av årets plattform
19:30 – Panelsamtal
20:45 – Frågor från publiken
21:00 – Kvällen är slut
 
I år arrangeras Fredsloppet den 26 augusti i Ursviks motionsområde.

Arrangörer: Kommunistiska partiet, RKU, Thälmaan Runners, Svensk-kubanska föreningen, Nationella Kommissionen för mänskliga rättigheter Chile-Sverige, Palestinagruppen Stockholm, Nätverket Nej till Nato.
 
Distanser: Löpning 5 km, Löpning barn 1,5 km (Minifredslopp), Promenadklass 2,5 km.
 
 
Fredsloppet är helt ideellt arrangerat. Stöd Fredslopp Insamlingen genom att sätta in valfritt belopp på PG 947581-5 eller swisha 123 533 33 64. Årets överskott kommer att delfinansiera ett fotbollslag från Kuba deltagande i Gothia Cup – Världens största ungdomsturnering i fotboll.