· viktor.eckert

1/11 - Rättvisekamp och Solidaritet: AW-mingel med UDAPT

Vi lever i en värld där företag har fler rättigheter än människor. Där företag som begår kränkningar av mänskliga rättigheter kan gå helt ostraffade. Detta är vi många som vill ändra på!
Kom och mingla med oss, och prata företagsmakt och rättvisekamp!
 
I början av november besöker representanter från UDAPT (Unión de las afectados y afectados por Texaco-Chevron) Stockholm. Vi på Jordens Vänner vill därför passa på att bjuda in till en kväll med samtal och umgänge i Solhuset.
 
UDAPT representerar de sex urfolksgrupper (Waorani, Siekopai, Ai’Kofan, Siona, Shuar & Kichwa) och småbrukare som drabbats av de de enorma oljeutsläpp som bolaget Texaco-Chevron orsakade i ecuadorianska Amazonas under 1960-1990-tal. Katastofen kallas ibland för "Amazonas Tjernobyl" och har fortfarande omfattande påverkan på människors hälsa och försörjningsmöjligheter. UDAPT har även varit involverade i kampen om nationalparken Yasuní - ett fantastiskt exempel på gräsrotsrörelsers gemensamma kraft. För ett par veckor sedan kom resultatet från den historiska folkomröstningen om nationalparken. Folket har sagt sitt: Ingen mer oljeutvinning i Yasuní!
 
Från UDAPT kommer Mayra Piaguaje (vicepresident för den organisation som representerar urfolksgruppen Secoya-Siekopai i UDAPT) och Pablo Fajardo, UDAPT:s jurist som drivit fallet mot Texaco-Chevron i snart 30 år.
Pablo och Mayra kommer att inleda med att presentera sig och sitt arbete. Därefter öppnar vi upp för bredare diskussion, frågor och mingel.
 
Välkommen till en kväll med samtal och häng i Solhuset! Vi bjuder på dryck och tilltugg! Eventet är helt gratis och kräver inga förkunskaper.
 
Anmälan är inte obligatorisk, men det hjälper oss att uppskatta mat/dryck så fyll gärna i den här: https://forms.gle/8XoQFTNBMYG9Rd5P9