· viktor.eckert

9/4 - Öppet möte om attackerna på det svenska civilsamhället!

Solidaritetshuset bjuder in till öppet möte för husets organisationer för att diskutera de pågående attackerna mot civilsamhället.

Nya riktlinjer från regeringen till SIDA gör att flera av husets organisationer riskerar stora nedskärningar till nästa år. Den förändrade strategin sker inte i ett vakuum, utan är en ytterligare del av regeringen och SDs arbete att underblåsa civilsamhället och dess viktiga bidrag till demokratin.

På initiativ av flera medlemsföreningen kallar nu Solidaritetshuset till ett första möte för att diskutera de kommande förändringarna, hur vi kan förstå dem samt (vilket är viktigast) hur vi kan försöka arbeta emot dem!

Du som verksam, medlem eller förtroendevald inom en organisation som är drabbad eller du som intresserad av frågorna är varmt välkommen att delta. Mötet inleds med en kort genomgång av läget för att sedan ta en mer deltagande form. Givetvis bjuder vi på enklare fika! Vi ses!

Arr: Solidaritetshuset, Praktisk Solidaritet, PeaceWorks