Gör GräsrotsTV ! – Utbildningsdag

Datum: 
2017-11-11 10:00 till 17:00
Plats: 
Solidaritetshuset - Lokal Draken, Tegelviksgatan 40, Barnängen. Ta buss 2 från Slussen eller Medborgarplatsen.

Hur verkligheten beskrivs och vem som kommer till tals har stor betydelse för vilken framtid som är möjlig att skapa. När samhällsdiskussionen bestäms av de med mest pengar försvåras möjligheterna för ett mer jämlik och demokratiskt samhälle. Men i dag krävs inte pengar för att göra video och nå ut. Ändå saknas det en rörelse som tar tillvara dessa möjligheter och producerar TV ur ett underifrån- och vänsterperspektiv. Nu kan du vara med och ändra på det!
Under en heldag diskuterar och planerar vi för videoproduktion av och för gräsrötter. Vi diskuterar medieklimatet och vad vi kan bidra med. Vi lär oss filma och redigera. Alla är välkomna! Som deltagare får du bidra med dina idéer, erfarenheter och synpunkter.

GräsrotsTV är ett nystartat initiativ som behöver fler som deltar för att det ska kunna växa och utvecklas. GräsrotsTV har startats av Socialistiska Nätverket, som verkar för en demokratisk dialog mellan aktiva i olika rörelser i formuleringen av alternativ till kapitalism och olika former av förtryck.

Du anmäler dig i detta event och genom att föra över anmälningsavgiften på 50 kronor. Swisha Egil Karlow på 070 660 51 44, eller sätt in pengarna på PG 1156. Då når oss via får facebooksida eller via mail: grasrotstv@gmail.com.
I anmälningsavgiften ingår fika och lunch under dagen. Hör av dig om det är nåogn speciel mat du inte kan äta.

Program
10.00 Historisk tillbakablick: Den tidiga arbetarrörelsens kamp för en egen röst
11.00 GräsrotsTV – idéer och visioner
12.30 Lunch
13.30 Att filma och intervjua
15.00 Redigering
16.00 Organisation, ekonomi och planering

Länk till fb-event